Izlet-Boris-Vuković-1024x536.jpg

Osvrt Igora Kraljića na RSF

KRUHA I FILMOVA

Igor Kraljić student je filmske i tv režije, u slobodno vrijeme gleda filmove i isprobava egzotičnu hranu.

filmska-runda.jpg

7 osnovnih elemenata vizualnog narativa

KAKO RAZMIŠLJATI VIZUALNO

Filmska slika zbijena unutar kadra i okvira kombinacija je prostora, linija, oblika, tonova, boja, pokreta i ritma – nerijetko zanemarenih elemenata vizualnog narativa koji u sinergiji s glumcima i drugim objektima pričaju filmsku priču ispod razine svjesnog doživljaja.

Osvrt Ive Sirotić na RSF

AUTOR, SVIJET I FILM

Iva Sirotić diplomirala je na Grafičkom Fakultetu i na Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji. Voli i štuje sve oblike umjetničkog izričaja, a pisala je za njemački blog magazin Sexpresso te je aktivna kolumnistica hrvatskog časopisa Wellbis.

movie_2x.jpg

Amaterski film i kino klubovi u Hrvatskoj

GLAVNO DA SE FILM KUHA!

Profesionalizam i amaterizam dva su neodvojiva pojma te se nerijetko uspješno ili manje uspješno definiraju jedan u odnosu s drugim. Pod profesionalizmom se pretpostavlja obavljanje nekog posla u zamjenu za financijsku korist, dok amaterizam podrazumijeva obavljanje istog posla iz ljubavi prema samom poslu, odnosno, to zadovoljstvo postaje glavnim kriterijem stvaralaštva.

filmska-runda.jpg

Osvrt na Filmsku RUNDU

PANORAMA DOMAĆEG KRATKOG METRA U JEDINSTVENOM AMBIJENTU

Druga za redom Filmska RUNDA ― revija kratkometražnih hrvatskih filmova, donijela je u grad na Dravi više od 30 filmova hrvatskih redatelja i redateljica. Osim u gledanju filmova, posjetitelji su se mogli educirati i kritički promišljati o scenaristici hrvatske kinematografije.

Početci Revije studentskog filma

REVIJA STUDENTSKOG FILMA 2015.

Kroz 4 bloka filmova u 2 dana, publika i žiri imali su prilike vidjeti 26 studentskih filmova. Pogledajte kako je izgledala naša prva Revija.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now