Intervju: Nemeček / Rens Argoa

Što nam spremate ovog petka 13.? Čuli smo svakakve glasine, a jedna od njih navodi da ćete imati neke čudne tetovaže?

NEMEČEK/Vedran: "Spremamo koncert u trajanju od 45 minuta do sat vremena nakon kojeg će nastupiti naši prijatelji Rens Argoa. Mi nismo čuli nikakve glasine! Tetovaže?"

Gdje ste sve nastupali do sada? 

NEMEČEK/Vedran: "Hm… Tovarna Rog u Ljubljani, KSET, Spunk, Prostor do u Čakovcu, AKC Medika, Koprivnica…"

Hoće li vaši zvučni napadi uskoro biti snimljeni? Planirate li napraviti i kakve vizualne napade na naša čula? 

NEMEČEK/Vedran: "Snimat ćemo kad bude vrijeme. Nekako osjećamo da još nije trenutak. Nema srljanja."

Koliko dugo svirate zajedno?

NEMEČEK/Vedran: "Evo u ovoj postavi se lagano bližimo prvoj godini… Tako nekako…"

Jeste li surađivali s nekim bendovima? 

NEMEČEK/Vedran: "Dijelili smo stage s drugim bendovima, ali nikad nismo imali glazbene suradnje. To ne znači da nećemo!"

Recite par riječi studošima koji će svratiti na vaš zvučni atak.

NEMEČEK/Vedran: "Ti baš zapeo na to napadanje?  Studenti dođite u petak u Vintage na otvaranje Revije studentskog filma! Bit će…"

Zašto ime Rens Argoa i što ono znači?

RENS ARGOA/Miran: "Bilo bi super da mogu objasniti neko skriveno značenje iza našeg imena, no ono je samo to -ime. Jedna od onih stvari koje dođu same od sebe i onda se na njih navikneš. Tako da “Rens Argoa“ nema značenje niti na jednom od jezika koje znamo, ali možda na nekom vanzemaljskom jeziku predstavlja tostirani kruh."

Pod koje žanrove bi svrstali vaš muzički izričaj?

RENS ARGOA/Miran: "Puno češće čujemo o tome koji žanr sviramo od drugih ljudi nego što smo to ikada spomenuli sami. Vjerojatno zato što nismo niti u jednom trenutku odlučili kakvu ćemo to točno muziku svirati, samo smo jednostavno krenuli. Tako se sve skupa i promijenilo od prvoga prema drugom albumu, a mijenja se i dalje. Okvirno, svrstali bi se u rokenrol. Zavojiti, bučni, energični i pomalo razigrani."

Gdje je sjedište Rens Argoe?

RENS ARGOA/Miran: "Sjedište, ono fizičko, jest na kampusu u Koprivnici u našoj dragoj maloj sobici. Ono pravo sjedište je uvijek u nekoj iskrenoj inspiraciji iz ljubavi prema glazbi i istraživanju njenih čudnih puteva."

Izdali ste prvi album, kako se zove i zašto baš to ime?

RENS ARGOA/Miran: "Izdali smo dva albuma dosad -prvi po redu je Black Hole in the Room, koji je za nas zapravo bio međusobno upoznavanje. Drugi, zreliji i konkretniji Emerald Way of the Fearless King odveo nas je u malo pitkijem i pitomijem smjeru. Budući da je u cijelosti posvećen procesu nastanka, transmutacije, izgaranja, ponovnog rođenja i pronalaska svoje srži, nazvali smo ga smaragdnim putem neustrašivog kralja, što predstavlja ono čemu samoaktualiziran čovjek teži."

Koliko dugo svirate zajedno? 

RENS ARGOA/Miran: "Zajedno sviramo oko 5 godina."

Možemo li vas čuti negdje na webu?

RENS ARGOA/Miran: "Možete nas naći na rensargoa.bandcamp.com ili na našem Youtube kanalu."

Spremate li neke video poslastice za Vintage?

RENS ARGOA/Miran: "Za nastup u Vintage-u spremili smo svemirski VJ, koji je sastavio naš prijatelj Dinko Šimac, čiju pilot epizodu o balkanskom špijunu možete pogledati na Reviji!"

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now