Završene su besplatne fotografske radionice Revije studentskog filma

Pored mobitela koji su zamijenili fotoaparate i Instagrama koji je zamijenio foto album, odlučili smo se vratiti korijenima i kroz besplatne radionice camere obscure i analogne fotografije upoznati mlade kreativce s precima moderne fotografije. Iza radionica stoje organizatori festivala Revija studentskog filma te Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u čijem su sjedištu mladi vizualci unaprijedili svoju kreativnost na nesvakidašnjim materijalima.

Uz stručno vodstvo Ivice Kiša i Tomislava Kruljca, 10 je polaznika izradilo vlastitu camere obscuru od odbačene ambalaže i recikliranih materijala. Zatim su studijskim i terenskim radom savladali osnove rukovanja camerom obscurom te stekli znanje razvijanja negativa, kontaktnog kopiranja i izrade analogne fotografije.

“Na radionici camere obscure i analogne fotografije smo pratili cijeli proces fotografiranja, od teorije i povijesti, prikupljanja materijala, izrade, kreativnog praktičnog rada do razvijanja te uočavanja zanimljivih detalja. Atmosfera je bila inspirativna, te su svi se trudili pokazati svoju kreativnost. Autentičnost fotografija, ali i samog procesa je uistinu očaravajuća te svakako u budućnosti bi voljela i sama izraditi cameru obscuru. Mentorstvo profesora Ivice Kiše i Tomislava Kruljca je bilo odlično te su nam pomogli u shvaćanju na koji način funkcioniraju analogni procesi te su nam dali apsolutnu podršku i motivacijukako bi došli do zadovoljavajućih rezultata”, izjavila je jedna od polaznica radionica – Paula Skelin.

 

Cilj je ovakvih radionica nastaviti njegovati tradicionalne postupke izrade fotografija i omogućiti mladima da se upoznaju s povijesti fotografskog umijeća. Za ovu godinu, radionički program Revije studentskog filma je završen, no jedva čekamo sljedeću godinu i početak novih radionica koje pripremamo!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now