Revija studentskog filma 2017.

Treća Revija studentskog filma održana je u  MM centru u razdoblju od 27. do 29. listopada 2017. U 6 natjecateljskih blokova svoje je mjesto pronašlo 43 filmova studenata i studentica iz svih krajeva Hrvatske, a u vankonkurentnom programu njih 14. Osim presjeka domaće studentske filmske produkcije, Revija je u popratnom programu predstavila najbolje sa Student International Film Festivala te najnovija ostvarenja studenata i studentica s Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Uz opsežan i bogat filmski program, u sklopu Revije održane su dvije radionice analogne fotografije i camere obscure te predstavila izložba kino plakata.

NAGRAĐENI FILMOVI

Žiri  Revije studentskog filma u sastavu Vedran Šuvar, Katerina Duda i Milena Zajović Milka dodijelio je nagrade najboljim studentskim filmovima iz Natjecateljskog programa u kategorijama za najbolji igrani, dokumentarni, eksperimentalni i animirani film. Žiri je dodijelio i Veliki lonac za najbolji film, a publika je za filmove iz konkurencije odlučivala tko odnosi nagradu Mali lonac. Za filmove iz popratne kategorije dodijeljena je nagrada za najbolji studentski kratkiš.

Nagrade su sponzorirali Hrvatski filmski ljetopis, Pickbox i Udruga za promicanje studentskih aktivnosti.

Nagrada Veliki lonac za najbolji film

Precijenjena dramaturgija: Sunčica Ana Veldić, ADU, KKZ

Obrazloženje žirija:

Ne vidimo ga isključivo kao dokumentarac, ovo je metafilm i zbog toga nam je dodatno drago da nosi festival jer je tema rada na studentskom filmu simbolična za Reviju studentskog filma.

Pitanje filma je, je li ovaj film uspjeh ili neuspjeh i to se ne zna do samog kraja. Precijenjena dramaturgija je autobiografska, a nije samodopadna. Film je dobar pokazatelj od čega se može napraviti film, a da se ne mora slijediti stroge kodove Akademije dramskih umjetnosti.

Nagrada publike Mali lonac

Đaneri: Svebor Mihael Jelić, Blank filmski inkubator, Camera Eye of the FGI

Najbolji studentski igrani film

Behemot: Igor Dropuljić, ADU

Najbolji studentski eksperimentalni  film

Nije odgoj: Tomislav Šoban, ADU

Najbolji studentski dokumentarni film

Rođendan: Tadija Tadić, ADU

Najbolji studentski animirani film

Protoplazma: Katrin Novaković, ALU

Najbolji studentski kratkiš

Underground Monopoly: Marin Pavelić, CFX

ZAVRŠENE BESPLATNE FOTOGRAFSKE RADIONICE

 

Pored mobitela koji su zamijenili fotoaparate i Instagrama koji je zamijenio foto album, odlučili smo se vratiti korijenima i kroz besplatne radionice camere obscure i analogne fotografije upoznati desetak mladih kreativaca s precima moderne fotografije. Iza radionica stoje organizatori festivala Revija studentskog filma te Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u čijem su sjedištu mladi vizualci unaprijedili svoju kreativnost na nesvakidašnjim materijalima.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now